Velkommen til Faxe Blæserne 2021

December 2021: Tre julekoncerter

Tre julekoncerter blev det til før corona satte en stopper for aktiviteterne.

Der var ellers rigtig mange, der ville høre Faxe Blæserne spille julemusik i år, men to koncerter måtte aflyses, da arrangørerne ikke fandt det forsvarligt at gennemføre på grund af de stigende smittetal.

Men før det nåede Faxe Blæserne at spille, da årets juletræ blev tændt på Vinkældertorvet i Faxe første søndag i advent den 28. november.

Onsdag den 8. december havde menighedsrådet inviteret orkestret til at give kirkekoncert i Hylleholt kirke i Faxe Ladeplads. Trods adgangsbegrænsning var koncerten velbesøgt.

Ugen efter, mandag den 13. december, gav gav en mindre gruppe fra orkestret en intimkoncert på behandlingscentret Kildebo i Faxe. På grund af lokaleforholdene var besætningen begrænset til syv blæsere. Det blev et meget hyggeligt arrangement med god kontakt til publikum.

7. november 2021: Høstkoncert med mange roser

Salen var pyntet op med frugt og grøntsager, da Faxe Blæserne holdt høstkoncert søndag den 7. november, men det var roser, der blev høstet flest af.

”En rigtig god koncert”, “En fornøjelse”, “ Man bliver i så godt humør”.

Sådan lød kommentarerne fra mange af de publikummer, der havde fundet vej til Sofiendalskolen i Haslev, hvor koncerten blev holdt.

Da det officielle program var overstået, måtte Faxe Blæserne på scenen igen for at give hele to ekstranumre.

 

 

 

Man kan møde Faxe Blæserne igen den 28. november kl. 16, hvor vi spiller i forbindelse med at juletræet bliver tændt på torvet i Faxe og til julekoncert i Hylleholt kirke den 8. december kl. 19.

7. november 2021: Kom til høstkoncert!

I halvandet år har Faxe Blæserne måttet aflyse den ene koncert efter den anden  på grund af corona, men nu er vi klar. Søndag den 7. november kan man høre orkestret blæse retræte for coronaen. Det sker i festsalen på Sofiendalskolen i Haslev kl. 16. Alle er velkomne, og der er gratis adgang.

“The Day After Corona”, kalder blæserne koncerten, med inspiration fra titlen på den berømte amerikanske film “The Day After Tomorrow”. Titelmelodien er også et af de numre, der kan høres ved koncerten. Filmen handler om en global klimakatastrofe og hvordan verden kommer videre. Faxe Blæserne håber nu tiden er inde til at komme videre efter coronaen.

Koncerten kommer til at bestå både af filmmusik, danske og udenlandske evergreens, pop og marchmusik, blandt andet Faxe Marchen. Den er skrevet specielt til Faxe Blæserne af  dirigent ved den Kgl. danske Livgarde, David M.A.P. Palmquist. Flere af numrene trækker desuden paralleller til nogle af de begivenheder, der måtte aflyses sidste år på grund af nedlukningen. Faxe Blæserne skulle f.eks. have været med til at markere både 100 året for genforeningen og 75 året for Danmarks befrielse. Der kan også ventes et par lystige show-numre.

9. maj 2021: Koncert på to plejecentre

Fem måneders coronanedlukning har ikke fået Faxe Blæserne til at tabe pusten. Det var med næsten fuld besætning, da orkestret på mors dag spillede for beboerne på Frederiksgadecentret og plejecentret på Tycho Brahes Vej i Haslev. 

Derimod var det lige før den kraftige blæst kunne have lagt orkestret ned. Nodehæfterne var nemlig flere gange ved at ryge ned, når drilske vindstød tog fat. Så formanden Bodil Holme måtte, ved siden af opgaven som konferencier, ind imellem også agere nodeholder.

13. april 2021: I gang efter fire måneders nedlukning

Ligesom i de fleste andre foreninger har corona-restriktionerne tvunget Faxe Blæserne til at lukke ned for alle aktiviteter de sidste godt fire måneder. Men søndag den 13. april lykkedes det at gennemføre en alternativ prøve udendørs og uden dirigent.

Det var ikke de optimale forhold, men det var godt at komme i gang igen efter så lang tid. Desværre kan de faste øveaftener nok ikke genoptages de nærmeste uger. Selv om forsamlingsloftet ellers tillader, at vi må samles indendørs, så gælder det ikke for foreninger, der benytter kommunale lokaler, som vi gør.