Velkommen til Faxe Blæserne 2022

December: Fire julekoncerter

De 11 musikere fra Faxe Blæserne måtte klemme sig ind i et hjørne af kirken, der var fyldt til bristepunktet.

Fire julekoncerter – én om ugen i løbet af december. Så meget nåede Faxe Blæserne. Det er ikke blevet til så meget de foregående år på grund af coronaen. Men i år blev der spillet på tre plejecentre i kommunen og en kirkekoncert. Den sidstnævnte var den 20. december i Hylleholt kirke i Faxe Ladeplads. Her deltog kun en lille del af orkestret, fordi kirken var fyldt op af flere kor og solister foruden et talstærkt publikum.

Gefionkoret og kirkens børnekor i fællessang med menigheden og Faxe Blæserne.

6. november: 10 års jubilæumskoncert – stor succes

Faxe Blæserne med dirigent Benny Rasmussen blev hyldet af et veloplagt publikum.

Rigtig flot koncert. Fint musikprogram. Det var super hyggeligt.

Der var udelukkende positive kommentarer fra publikum, da Faxe Blæserne holdt 10 års jubilæumskoncert.

I Dagbladet/Sjællandske skrev redaktør Cecilie Hänsch: 

“Faxe Blæserne har oplevet noget så sjældent som en form for genfødsel i deres jubilæumsår.”

Aldrig har en af vores koncerter tiltrukket så stort og veloplagt publikum.

Gæstesolister fra Danse-Huset gav opvisning på tango til tonerne af Jacob Gades “Tango Jalousie”.

10 års jubilæumskoncert

HUSK Faxe Blæsernes 10 års jubilæumskoncert søndag den 6. november kl. 14 i festsalen på Sofiendalskolen i Haslev.

Gæsteoptræden og overraskelser

Mød blandt andet tidligere Faxe Blæsere og dygtige dansere fra Danse-Huset danse-huset.dk

Følg os også på: facebook.com/faxemusik

10 års jubilæum – efterlyser tidligere medlemmer

Faxe Blæserne har 10 års jubilæum og efterlyser derfor tidligere medlemmer, der vil være med til at fejre begivenheden, når vi holder jubilæumskoncert den 6. november.

Vi håber, at nogle af de tidligere medlemmer vil være med til at give et nummer sammen med os.

Man er selvfølgelig også velkommen til bare at komme og høre, hvor Faxe Blæserne står i dag og møde gamle venner. Der er flere i orkestret, som har været med lige fra starten.

Dem, der vil være med til at spille skal henvende sig til formanden Bodil Holme så hurtigt som muligt og fortælle hvilket instrument, man spiller på. Herefter får man tilsendt noder og en dato for en forprøve. Tilmelding kan ske på denne adresse formand@faxemusik.dk

Jubilæumskoncerten finder sted i festsalen på Sofiendalskolen i Haslev søndag den 6. november kl. 14.

Fredag den 3. juni 2022: TV-indslag om nye medlemmer

En kampagne tidligere på året resulterede i, at Faxe Blæserne fik flere nye medlemmer. Det fik TV2 Øst til at komme på besøg og optage en reportage, der blev sendt fredag den 3. juni.

Indslaget har navnlig fokus på Niels Jørgen Haslev, der aldrig tidligere har spillet på et blæseinstrument, men alligevel har kastet sig ud i at lære det i en alder af 63 år.

Niels Jørgen fortæller, hvordan han hver uge før den obligatoriske prøve mødes i den såkaldte “sandkasse” for at spille sammen med nogle af de rutinerede musikere i orkestret.

TV-indslaget blev i øvrigt optaget mens vi var i fuld gang med at indstudere programmet til vores medvirken i det store bryllup, der omtales herunder.

Indslaget i TV2 Øst kan ses her:

Lørdag den 21. maj 2022: Faxe Blæserne topper ved internationalt bryllup

Den 21. maj nåede Faxe Blæserne vores hidtidige højdepunkt, da vi spillede for et stort internationalt publikum i Vordingborg kirke. De mange hundrede gæster deltog i vielsen af Marie Sidonie Jebsen og hendes forlovede Alexander. Bruden er datter af Desiree og Hans Michael Jebsen, der blandt andet ejer Rosendal Gods ved Faxe.

Organisten Jan von Hassel var hentet ind helt fra Sydtyskland.

Faxe Blæserne var, sammen med organisten Jan von Hassel fra Regensburg i Sydtyskland, udset til at spille dels da bruden blev ført op til alteret, og da det nygifte par forlod kirken. De to musikstykker, Händels ouverture fra Royal Fireworks og finalen af Widors 6, symfoni, er musik, der ligger langt fra vores normale repertoire. Faxe Blæserne har derfor brugt det meste af foråret på at indstudere de to værker. Derudover medvirkede vi også ved et par andre musikalske indslag under vielsen.

Det var en særlig udfordring at holde kontakt mellem blæserne og organisten. Bemærk storskærmen i baggrunden, som gjorde det muligt for dirigent Benny Rasmussen at være i forbindelse med organisten.

Foruden udfordringen ved at spille sammen med orgelet i et stort kirkerum, hvor blæsere og organist er placeret langt fra hinanden, var det også en særlig udfordring, at det forud for brylluppet kun var muligt at holde en enkelt fælles prøve sammen med organisten.

Indsatsen gjorde indtryk på de mange bryllupsgæster, der leverede et spontant bifald, da den sidste tone klingede ud.

De lokale medier havde fin omtale af begivenheden. Her i Sjællandske den 24. maj,