Den 21. maj nåede Faxe Blæserne vores hidtidige højdepunkt, da vi spillede for et stort internationalt publikum i Vordingborg kirke. De mange hundrede gæster deltog i vielsen af Marie Sidonie Jebsen og hendes forlovede Alexander. Bruden er datter af Desiree og Hans Michael Jebsen, der blandt andet ejer Rosendal Gods ved Faxe.

 

Faxe Blæserne var, sammen med organisten Jan von Hassel fra Regensburg i Sydtyskland, udset til at spille dels da bruden blev ført op til alteret, og da det nygifte par forlod kirken. De to musikstykker, Händels ouverture fra Royal Fireworks og finalen af Widors 6, symfoni, er musik, der ligger langt fra vores normale repertoire. Faxe Blæserne har derfor brugt det meste af foråret på at indstudere de to værker. Derudover medvirkede vi også ved et par andre musikalske indslag under vielsen.

 

Foruden udfordringen ved at spille sammen med orgelet i et stort kirkerum, hvor blæsere og organist er placeret langt fra hinanden, var det også en særlig udfordring, at det forud for brylluppet kun var muligt at holde en enkelt fælles prøve sammen med organisten.

Indsatsen gjorde indtryk på de mange bryllupsgæster, der leverede et spontant bifald, da den sidste tone klingede ud.